Kerstfeesten Sant'Egidio

Ook tijdens Kerst mag niemand vergeten worden

 

"De hel is het gebrek aan anderen", schrijft de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter. We kunnen niet leven zonder de ander. Tijdens Kerstmis drukken we onze liefde voor elkaar uit en ervaren we warmte in de intimiteit van familie en vrienden. Helaas geniet niet iedereen van dit geluk. Zij die oud zijn en geen netwerk hebben, zij die jong zijn en in armoede opgroeien, zij die in de gevangenis zitten of op straat leven, voelen vooral met Kerstmis de koude wind van afwezigheid en eenzaamheid.

Het hele jaar door zet Sant'Egidio zich in voor de meest kwetsbaren. Ook tijdens Kerstmis worden ze niet vergeten en niemand wordt alleen gelaten. Op kerstavond viert Sant'Egidio Kerstmis in de Mozes en Aäronkerk met zo'n 200 dakloze vrienden. Binnen in de feestelijk versierde kerk nemen de gasten plaats aan lange tafels om samen te genieten van een heerlijk kerstdiner. Tientallen vrijwilligers zorgen voor gezelligheid en een luisterend oor in een familiaire sfeer. We organiseren ook vrolijke feesten voor daklozen in Amsterdam Zuidoost, kwetsbare kinderen, gevangenen en eenzame ouderen.

De voorbereidingen voor de vele kerstfeesten zijn niet alleen organisatorisch, maar ook financieel een enorme uitdaging. Om de kerstfeesten te organiseren hebben we nog € 12.500 nodig, voor maaltijden, cadeaus en decoraties. Help ons om de armen in de stad een vrolijk kerstfeest te geven! Voor € 40 kun je een van onze vrienden een onvergetelijke kerst bezorgen die hij of zij zich het hele jaar zal herinneren.

 

Lees meer Lees minder
van totaal € 11.500 (103%)